dilluns, 24 de juliol del 2017

FERRER BOBET Priorat

Benvolguda familia,

A finals del mes de Juliol,  aprofitant un desplaçament al Priorat, vàrem visitar el Celler Ferrer Bobet.

El projecte va ser concebut per dos bons amics i grans coneixedors del món del vi: Sergi Ferrer-Salat i Raül Bobet.


Ferrer Bobet es troba a la zona de Porrera, una de les zones més fresques del Priorat, al costat de la sinuosa carretera que uneix Falset amb Porrera.

La finca consta de 70 hectàrees, amb 20 hectàrees de vinya. Els sòls compostos gairebé sempre de pissarra, l'anomenada "llicorella". Es segueixen els principis de la viticultura orgànica per les vinyes, que no contempla l'ús d'insecticides ni herbicides.


Els ceps estan plantats en costers de llicorella, als voltatns de la vila de Porrera.

Es fa una aposta clara per la carinyena i la garnatxa negra. També s'han plantat altres varietats com: Cabernet Sauvignon, Syrah i Viognier i Roussane.

Donat que es tracta d'un celler de nova creació (l'any 2008 van veure la llum els primers vins), el celler ha establert acords amb propietaris de ceps centenaris de carinyena i garnatxa negra de la zona de Porrera per elaborar els seus vins.


Els rendiments dels ceps són molt baixos. S'han utilitzat portaempelts i clons de baixa productivitat.

La verema és manual i el raïm es recull en caixes de 10kg. Posteriorment es deixa reposar en cambra frigorífica abans de passar a una doble taula de selecció. Els grans de raïm es posen directament a les tines  de roure francès. No es fan servir premses. El disseny del celler està pensat per operar per gravetat al llarg de tot el procès, des de la recepció del raïm fins a l'embotellament. Pràcticament no s'utilitzen bombes.

Cada varietat i cada parcel·la es vinifica per separat.



Posteriorment, els vins envelleixen en bótes de roure francès durant un periode mínim de quinze mesos.


Actualment ofereixen 3 vins negres:
- Ferrer Bobet 2014
- Ferrer Bobet 2014 Vinyes Velles
- Ferrer Bobet Especial Selecció (sense existencies > no disponible)


Els vins no s'han filtrat ni s'han estabilitzat. Per tant, amb el temps poden aparèixer precipitats i per aquest motiu s'aconsella la seva decantació.

La sala de tast és espectacular. Sembla situada a la proa d'un vaixell encaixat entre les vinyes del Priorat.


Es van tastar dos vins negres:
- Ferrer Bobet 2014 (Carinyena, Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon)
- Ferrer bobet 2014 Vinyes Velles (Carinyena i Garnatxa Negra)

Vins espectaculars i potents amb 14% Vol però sedosos i frescos.

Una visita que val la pena i no deixa indiferent. Molt recomanable !




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada