Hola família,
Aprofitant el viatge del meu 50è aniversari, en Pep i la Montse van voler fer un tast de vins d'un productor ecològic alemany anomenat Axel Schmitt.
I per qué aquesta persona en concret, us preguntareu ?
Us ho intento explicar. Dins l'oferta de programes de TV3 (Esport 3) es passa un programa que porta per títol "A Taula". Es tracta d'un programa molt interessant que amb l'excusa de la taula es parla del menjar, del vi i de la cultura d'una zona determinada.
El passat mes de juliol (26/07/2017) es va emetre un episodi que parlava del Rheinhessen.
Rheinhessen Pzalz, amb les seves més de 26,000 hectàrees de superficie vitícola, és la zona més gran de vinya d'Alemanya.
El viticultor ecològic Axel Schmitt representa la 13a generación que està al capdavant d'una explotació vinícola creada l'any 1672 a Ober-Hilbersheim.
El títol original d'aquest episodi era "Zu Tish in Rheinhessen" i es va produir l'any 2011.
Doncs en Pep, veient que passavem aprop del poble d'Ober-Hilbersheim, va contactar amb l'Axel Schmitt per concretar una visita al celler. La data fixada va ser diumenge 8 d'octubre a les 10h del matí.
Sortint de Mainz en direcció oest, a 25 km trobem el poble de Ober-Hilbersheim.
Es tracta d'un poble petit (1,000 habitants) rodejat de vinyes.
El celler està a les afores del poble i ben indicat.
Ens reb el mateix Axel Schmitt, ens dona la benvinguda i ens presenta la seva oferta de vins ecològics. Disposa d'una gamma bàsica (Auftakt), una gamma mitjana (Akzent) i una gamma superior (Signatur). Ens pregunta que volem tastar. Contestem que Riesling, Sauvignon Blanc i Spatburgunder (Pinot Noir).
Passem a una terrassa i comencem a tastar els vins blancs (Bio-Weissweine). A mesura que avança el tast agafem confiança i l'Axel ens proposa tastar dos vins blancs més: Grauer Burgunder (Pinot Gris) i Muskateller (EcoWinner 2017). Finalment tastem un vi negre (Bio Rotweine), un Pinot Noir.
El vins són excel·lents i no podem amagar la nostra satisfacció.
Acabat el tast l'Axel ens mostra els voltants de la finca i ens desitja una bona tornada a casa.
L'Axel ens ha semblat una persona sensible i apassionada per la seva feina i la seva terra. Hem connectat immediatament i ens hem sentit molt a gust "com a casa".
Guardarem molt bon record d'aquesta visita i procurarem mantenir la relació personal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada