dilluns, 19 de juliol del 2021

Els Juliols de la UB (2021)

Hola familia,

En Pep ha tornat a la Universitat. No ha desaprofitat l'ocasió per matricular-se a la XIV edició del Curs d'estiu que organitza la UB a Vilafranca del Penedès.

Des de l'any 2012, en Pep ha participat en totes les edicions d'aquest Curs  que es celebra cada any al VINSEUM durant la primera quinzena del mes de Juliol.


Amb una participació de 24 persones, les característiques del curs d'enguany han estat les següents:

Títol: "Persuasió i seducció en la comunicació del vi"

Data: del 5 al 9 de Juliol de 2021

Horari: de 16 a 20:30 hores

Coordinador: Dr Joan buscó i Clarassó. Departament d'Història de l'Art UB. Conservador Centre documentació VINSEUM

El temari desenvolpat i el professorat corresponent es detalla a continuació:

1) La imatge del vi > per Blai Carda (Obal Estudi)

2) Comunicació i seducció a través de les etiquetes del vi > per Xavier Bas (dissenyador)

2bis) Conservació i catalogació de les etiquetes del vi > per Jordana Escala (VINSEUM)

3) Divulgació i difusió dels vins > per Eva Vicens (directora VADEVI)

4) Comunicar el vi. El cas del Celler Carol Vallès > per Guillem Carol

5) Rioja en la actualidad (sesssó virtual) > per Iñigo Tapaidor (Director Marqueting DOC Rioja)

6) Com es crea una image de territori ? > projecció documental "British Columbia Wine Region: A territory Exploring its Identity" (Auditori VINSEUM) > per Joan Asens (ORTOVINS. DO Montsant)

7) ¿Cómo llegar a los jóvenes? > per Javier Santafé (gerent DO Navarra)

8) De la viña a la sociedad (sessió virtual) > per Sergio (Director Creativo VINTAE) en sustitució de Ricardo Arambarri

9) L'espot publicitari i el món del vi > per Jordi Gatell (Cordegat)

10) La Vinyeta i la seva experiència > per Josep Serra (propietari Celler la Vinyeta)

Tot i que la majoria de les sessions van ser presencials i teòriques també hi han haver dues soritdes a celler.

Dimarts, 6 de Juliol els alumnes es van desplaçar en bus al Celler Carol Vallès per participar en les sessions 3 i 4. En aquest cas hi va haver una visita a les vinyes i al celler. També es va fer un tast a cegues utilitzant les fitxes de degustació de la OIV (Organizació Internacional del Vi) per valorar el vi en qüestió.

Divendres, 9 de Juliol les sessions 9 i10 es van celebrar dins l'edifici de les Caves Llopart. Entre les dues sessions els responsables de Llopart van obsequiar als alumnes amb un tast de caves i un assortit de formatges.

Una vegada més, en Pep va sortir satisfet i amb ganes de tornar a repetir l'any vinent.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada