dissabte, 26 de març del 2016

Salàs de Pallars & Castell d'Encús

Benvolguda familia,

Amb l'excusa de celebrar el seu 64è aniversari, en Pep em va portar a passejar.
Aquesta vegada anàvem tots tres: la Montse, en Pep i jo mateix


En Pep tenia una invitació per a 2 persones per visitar el celler Castell d'Encús. En aquest cas la visita estava concertada pel dissabte 5 de març a les 11 horas.

Donat que aquest celler està ubicat a Talarn (Ctra Tremp a Santa Engracia, km5), ens va semblar prudent fer una estada aprop.
El poble escollit va ser Salàs de Pallars, un poble situat entre Tremp i la Pobla de Segur
L'allotjament en forma de pensió completa va ser a l'Hotel Bertran. Una bona recomanació.
Aquest poble va ser molt famòs per la celebració d'una important fira de bestiar de peu rodó.


Una de les curiositats turístiques del poble de Salàs són les seves botigues antigues: 
Una farmàcia, una botiga de tabacs, una barberia, una botiga de betes i fils, una botiga d'ultramarinos, un quiosc i un bar amb billar i futbolí amb les seves taules de marbre i tot el mobiliari corresponent.

La visita a les botigues estava concertada pel divendres, 4 de març, a les 18h.
Una guia local ens van ensenyar totes les botigues.

La primera botiga va ser la Farmàcia del poble. I aquí es va produir la "sorpresa" de la visita.
En un espai molt reduit, penjada en una paret, una orla de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona (1899-1900). Revisant les fotos dels nous farmacèutics llicenciats, vàrem descobrir un familiar: Lluís Figa Oliu. Palamós (Girona). Es tractava del germà de l'avi del Pep, en Josep Figa Oliu.



Malhauradament, en Lluís va ser assessinat l'any 1936, durant els primers dies de la guerra civil.

Després d'aquesta sorpresa, vàrem disfrutar veient la resta de botigues i de les encertades explicacions de la nostra guia.


L'endemà matí una visita pels voltants fins a Rivert, abans d'agafar la pista per anar a Santa Engràcia, on es troba el celler Castell d'Encús.



La invitació per fer la visita a Castell d'Encús diu el següent: Vine a gaudir de les magnifiques vistes del Pallars tot passejant per les vinyes de Castell d'Encús. Endinsa't en un indret on al segle XII ja s'hi feia vi i descobreix les restes que ens van deixar els monjos de l'ordre dels Hospitalaris (restes del monestir, ermita i cups de pedra on fermentem els nostres vins).

En Raul Bobet  i l'Ignasi ens van descriure la filosofia  del celler i ens van deixar tastar els vins que elaboren: Taika (escumós ancestral) fet amb semillon i sauvignon blanc, Ekam, Taleia, Acusp, Thalarn, Quest...Una visita que justifica el viatge !


Acabada la visita, un dinar a Casa Lola de Talarn i tornada a casa.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada