Com ja sabeu, en Pep està fent un curs de Sommelier a l'escola Sant Ignasi dels Jesuïtes de Sarrià.
El professor de l'assignatura de Viticultura, Angel Garcia Petit, va proposar fer una classe pràctica de poda a Mas Patiràs, un celler ubicat a Fonteta, aprop de La Bisbal d'Empordà.
La data escollida per l'experiència: dissabte, 11 de febrer de 2017.
El punt de trobada, triat per a la ocasió, va ser el Caprabo de la Bisbal d'Empordà. Allà es va trobar el gruix dels participants i des d'allà es van dirigir cap al celler Mas Patiràs.
Aquesta finca és coneguda amb el nom dels "Jardins de l'Empordà", doncs els anteriors propietaris alemanys van voler disposar d'un jardí botànic, on poder desenvolupar les seves aficions.
Pel que fa a les vinyes, les varietats de raïm que s'hi troben són: la garnatxa, la carinyena i la syrah.
La finca Mas Patiràs disposa d’un total de set vinyes plantades amb 7.700 ceps de garnatxa negra, 6.000 ceps de syrah i 2.550 de carinyena
Les vinyes, situades a cavall de la fi de la serralada transversal i a tocar de la litoral, en un indret geològicament complex, presenten sòls de gresa i francoarenosos, al costat d’altres argilosos i de pissarra.
El terreny de la finca estava molt tendre degut a les pluges caigudes els dies anteriors a l'excursió.
Després de fer les presentacions oportunes, vàrem poder parlar amb el propietari de la finca que ens va donar les informacions necessàries i es va posar a la nostra disposició per si necessitàvem alguna cosa. Aquest va ser el moment ideal per fer la foto del grup.
Equipats amb tissores de podar vàrem anar tots plegats fins a les vinyes per escoltar les primeres instruccions teòriques per part del professor i conèixer el que cal saber per podar una vinya.
Per tal d'assimilar els coneixemente teòrics, ens vàrem dirigir cap a una vinya d'una altra parcel·la per fer pràctiques.
Sort que un dels companys (en Florenci), havia portat una serra per poder tallar la fusta vella del cep, en cas necessari.
Amb més o menys fortuna vàrem anar podant els ceps assignats...
Quina responsabilitat pensar que l'acció de podar, decideix el futur del cep !
Acabada la pràctica de podar, vàrem fer una visita al celler i vàrem poder tastar algun dels vins que elabora el celler Mas Patiràs: Blau de Tramuntana (65% syrah 35% garnatxa negra), Blau Tramuntana envellit (en bótes de roure) i Dolç de Tramuntana.
En definitiva, una experiència molt positiva que ens ajuda a valorar més i millor la feina del viticultor i de les persones que s'encarreguen de fer arribar els vins a les taules dels consumidors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada