Benvolguda famíia,
En Pep segueix enamorat del món dels vins. Seguint amb la tradició s'ha matriculat a la 12a edició del curs d'estiu que organitza la Univesrsitat de Barcelona, amb el nom d'Els Juliols de la UB.
Amb aquest curs, en Pep ja porta 8 edicions (va començar l'any 2012).
Enguany el curs, portava un títol ben cridaner: "Erotisme i hedonisme del vi"
Titol: "Erotisme i hedonisme del vi"
Dates: Setmana del 8 al 12 de juliol (de les 16h a les 20:30h)
Lloc: VINSEUM. Aula d'Enoturisme. Vilafranca del Penedès
Com es resumeix dins l'Agenda d'activitats del VINSEUM:
Des d'antic s'ha associat el vi a les emocions i a l'erotisme. Ja en els nostres dies el desplegament de la mirada neurocientífica ha provocat un canvi en la manera de comprendre i de viure l'experiència del vi.
Aquest Curs dels Juliols de la UB inclou classes teòriques, tastos i visites a cellers.
Sota la coordinació de Joan Cuscó i amb la participació de 30 persones va engegar aquesta nova edició amb el següent PROGRAMA:
Dilluns 8 de juliol
- L'olfacte, el gran desconegut. Per Laura López-Mascaraque (Intituto Cajal de Madrid. CSIC)
- Posem-hi tots els sentits. El plaer del tast. Per Victòria Ibañez (en substitució d'Eva Vicens)
Dimarts 9 de juliol
- De Neurociència i Neuroenologia. Per Joan Cuscó (substituint Ignacio Morgado UAB)
- Desplaçament amb autocar per visitar el celler Eudald Massana a Sant Pau d'Ordal
Dimecres 10 de juliol
- Els Tractats de Dussieux i de Chaptal (Segle XVIII). Per Miguel Ibáñez (Universidad de Valladolid)
- Desplaçament amb bus per visitar el celler Cal Tiques de Joan Rubió a Sta Margarida i els Monjos
Dijous 11 de juliol
Vi i llibertinatge durant la Il·lustració. Per Ramon Alcoberro (Universitat de Girona)
Dalí i el vi. Per Bruno Tannino (Sommelier)
Divendres 12 de juliol
- Visita VINSEUM i tast. Per Joan Cuscó (substituint Victor Ramirez UB)
- Desplaçament amb autocar per visitar el celler Can Ràfols dels Caus, per Ljuba Kruhliak. Avinyonet del Penedès (Massís del Garraf)
Segons en Pep, un parell de sessions han cridat la seva atenció especialment.
- L'olfacte, el gran desconegut
- Neurociència, Neurogastronomia i Neuroenologia
Caldrà aprofondir en aquests temes...
Amb independèncja dels continguts teòrics, els tastos i les visites a cellers són parts fonamentals del curs. Enguany s'han visitat 3 cellers: Eudald Massana, Cal Tiques i Can Ràfols dels Caus.
Eudald Massana (Sant Pau d'Ordal)
El propietari del celler ens parla de la importància del cosmos, de la antroposofia, de Rudolf Steiner, de la Maria Thun, de les llunes i de la biodinàmica.
Desprès de passejar per les vinyes i visitar el celler, l'Eudald ens ofereix un tast dels seus vins. L'avi Ton, La Creueta i el nou cava INNAT sense sulfits afegits.
Cal Tiques (Santa Margarida i els Monjos)
Joan Rubió ens parla a peu de vinya del contacte amb la pell del raïm i la seva manera d'entendre la vitivinicultura. No premsa el raïm. Ens mostra les tines de ceràmica on afina els vins i ens ofereix un tast dels seus vins més emblemàtics (Joanots, Obstinat, Ancestral xarel·lo)
Can Ràfols dels Caus (Avinyonet del Penedès)
La Ljuba Kruhliak ens explica a peu de masia la filosofía del propietari Carlos Esteva, que a l'any 1979 va decidir anar a viure a la finca del seu avi.
Treballen amb 28 varietats de ram escampades en petites parcel·les.
Desprès de visitar la masia i el celler excavat dins el massis del Garraf, ens ofereix un tast de dos dels seus vins: Terra Prima (blanc de xarle·lo i riesling) i Gran Caus (rosat merlot 100%)
Com a CONCLUSIO d'aquesta setmana, en Pep està molt satisfet i ja espera la propera edició.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada