En Pep segueix atrapat per les vinyes i el vi. Per aquest motiu li agrada voltar pel món visitant vinyes i cellers.
Aquesta vegada es va presentar l'oportunitat de viatjar a Canadà i poder trepitjar vinyes i tastar vins canadencs.
Així doncs, en Pep va agafar un avió de Lufthansa des de BCN a Munich i des d'allà a Vancouver, a tocar de les costes del Pacífic. Un trajecte de 10 hores sense escales sobrevolant Groenlàndia.
A Canadà les condicions climàtiques pel conreu de la vinya no són les millors. Dins el programa de formació per arribar a ser sommelier s'estudien les zones del planeta on és factible plantar vinya.
Segons expliquen els llibres, les zones del món en que pot créixer la vinya estan situades entre els paral·les 30 i 50 tant a l'hemisferi nord (N) com a l'hemisferi sud (S)
En el cas de l'hemisferi sud, les vinyes més allunyades de l'Equador es troben a la Illa Sud de Nova Zelanda (Central Otago).
Pel que fa a l'hemisferi Nord, el Canadà es troba en el límit superior de la zona esmentada.
Tot i que l'especialitat de Canadà son els vins de gel, elaborats en condicions extremes des de 1973, també s'elaboren altres tipus de vins de varietats internacionals com: riesling, chardonnay, sauvignon blanc, pinot noir, cabernet sauvignon, cabernet franc i merlot .
Els estats productors de vi dins el Canadà són: Quebec, Nova Escòcia, Ontario i Columbia Britànica.
Si ens fixem en l'estat de British Columbia (BC), les regions productores, per ordre d'importància són: Okanagan Valley, Similkameen Valley, Vancouver Island, Fraser Valley, Gulf Islands i Energing Regions (Kamloops, Kootenays, Lillooet, Northern BC, Shuswap, Thompson Valley).
Les vinyes que va visitar en Pep estan situades a la part sud de la illa de Vancouver, entre Victoria i Nanaimo.
Es van visitar dos cellers situats dins el Cowichan Valley aprop de la ciutat de Duncan: Zanatta Winery y Averill CreekVineyard.
Zanatta Winery and Vineyards (www.zanatta.ca)
Zanatta Winery és el celler més antic de la regió. Va ser fundat l'any 1992 per una familia italiana, originaria de Treviso.
La seva propaganda parla de "Fine sparkling and Still Wines".
S'enorgulleixen de que tenen vinyes pròpies que vinifiquen dins la propiedad (100% Estate Grown & Vinified in Glenora of the Cowichan Valley).
Tenen raïm sobrer que venen a altres elaboradors de la regió.
En aquest celler vàrem tastar tres vins: un blanc (Damasco), un escumòs rosat (Allegria rosé) i un negre (Pinot nero)
Averill Creek Vineyard (www.averillcreek.ca)
Després de dinar a Duncan, en Pep i els seus amics van visitar un altre celler de la mateixa zona. En aquest cas les vinyes estaven cobertes per una malla de protecció
i es trobaven en plena verema...
En aquesta ocasió es va tastar una mostra dels vins més representatius del celler.
Un total de 5 vins per a la ocasió: 2 Blancs (Joue i Pinot Gris), 2 negres (Pinot Noir i Foch Cab) i un Tawny (similar al Porto).
Dues curiositats. En el cas del blanc Joue, hi ha una varietat de raïm anomenada Ortega, nova per nosaltres.
En el cas del Foch Cab, dues varietats desconegudes per nosaltres: Marechal Foch i Cabernet Foch.
Sense ser uns vins extraordinaris, son vins més que correctes i ben elaborats. Son uns vins que poden representar el Nou Món amb dignitat.
Tornem a confirmar el tracte exquisit amb els visitants del celler per part del personal responsable i la possibilitat de fer una degustació de formatges i embotits en el jardí del celler, acompanyats pels vins del mateix celler.
Unes visites molt interessants per seguir ampliant coneixements...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada