dilluns, 3 d’octubre del 2016

Celler Espelt > Visita Mas Marés (30/09/2016)

Hola familia,

Aprofitant una estada a Girona els darrers dies de setembre, el meu amo va decidir concertar una visita al Celler Espelt de Vilajuïga (Alt Empordà).


De fet, l'objectiu de la visita per part d'en Pep, era conèixer la finca Mas Marés, propietat del Celler Espelt. Aquest celler impulsa un gran projecte de recuperació de la vinya al Cap de Creus.

Entre Vilajuïga i Roses, camí de la finca Mas Marés, vàrem fer una parada no prevista. Una visita a Mas d'en Coll. Una antiga masia reformada l'any 1720, envoltada de vinyes on elaboren els vins Coll de Roses.


La finca de Mas Marés esta situada dins el Parc Natural del Cap de Creus i les vinyes que hi ha plantades són ecològiques.
L'any 2005, durant els treballs de preparació de les vinyes va aparèixer un menhir. Va ser necessari l'esforç col·lectiu de més de 300 persones per posar la pedra dreta.


L'Anna Espelt, responsable del celler, va ser la protagonista del programa de TV3 "Una enòloga dels Pirineus" dins la sèrie "Viure als Pirineus". En aquest programa es reflectia la vida de l'Anna i la seva familia i el projecte de fer reviure les vinyes vora el mar Mediterrani.
Diu l'Anna: "Quan creo un vi, intento que tingui molt de contingut, és un regal amagat en una ampolla, però si algú no el troba i el gaudeix, també és genial"


Amb el raïm que es recull d'aquesta finca s'elabora el vi ecològic "Sol i Vent", certificat pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Un cupatge de Syrah, Monastrell i Garnatxa. Raïms ecològics, llevats autòctons, remuntats manuals, criança sobre mares. Un vi negre jove de 14,5%Vol sensacional.



La persona que es va acompanyar durant la visita es deia Adela. Una noia encantadora que ens va fer gaudir de la visita d'alló més.


Desprès de donar una volta per la finca, per veure les vinyes vora el mar (la ubicació de la finca és extraordinària), vàrem parar una taula amb estovalles de roba blanca per fer una degustació del "Sol i Vent".


Pa amb tomàquet, oli d'oliva del mateix celler, un parell de formatges, mel...i algunes pedres perque les estovalles no marxessin volant...



Podriem parlar de les notes de tast, però l'experiència va anar molt més enllà d'un tast de vins convencional. L'entorn, el vi, el vent, el paisatge...i la companyia va fer d'aquest moment una experiència entranyable que recordarem amb molt de carinyo.

Felicitacions a l'Anna Espelt i a la seva germana. També a l'Adela i a tot l'equip del Celler Espelt per oferir aquests moments màgics !

Si voleu viure l'experiència en primera persona, contacteu amb: www.espeltviticultors.com





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada