dimecres, 5 d’octubre del 2016

Tornada a l'escola...

Hola familia,

Com sabeu, des de fa uns anys, en Pep ha fet del món del vi, la seva passió.

Doncs ara us exlicaré la darrera "bogeria" en que s'ha ficat. Ha decidit tornar a l'escola. S'ha matriculat a l'escola Sant Ignasi dels Jesuïtes de Sarrià (BCN), per formar-se com a Sommelier.

Ho heu entès bé, en Pep ha començat un Curs d'Especialització de Sommelier.

Es tracta d'un curs presencial de 200 hores lectives (dues tardes a la setmana) que va començar a mitjans de setembre de 2016 i que finalitzarà a finals de Maig 2017.

La metodologia a seguir és la següent: sessions presencials i aprenentatge no presencial. Les sessions teòriques es combinen amb l'experiència pràctica. Les trobades amb el sector, les visites tècniques, els seminaris i les conferències complementen el curs. Es preveu tastar un mínim de 400 vins al llarg del curs...



El Programa d'aquest curs és el següent:
- Introducció general a les begudes
- Anàlisi Sensorial
- Viticultura i Enologia
- Geografia vitivinícola nacional i internacional
- Entorn legal
- Gestió del celler
- Tecnologia de servei
- Sessions d'intensificació (visites, seminaris, conferències...)

S'han concertat 8 visites programades a cellers.

El nombre d'alumnes és de 13 (4 senyores i 9 senyors). Entre els participants, hi ha jubilats, estudiants d'hosteleria, periodistes, responsables de restaurant...

De moment s'han començat dues assignatures.
Anàlisi sensorial > by Santi Rovira (dilluns)
Enologia > by Angel Garcia (dimecres)

La primera visita tècnica es va fer el dissabte de la Mercè (24/09/2016) a Font-Rubí (Alt Penedès) per conèixer el celler Heretat Mont Rubí (HMR).


Val a dir que les "visites tècniques" es consideren una assignatura més i cal fer un informe tècnic en profunditat de cada una de les visites.

En Pep assegura que, de moment, el grup sembla molt motivat i que l'ambient és francament cordial.

Seguirem informant...

1 comentari: