dimarts, 18 de juliol del 2023

Marqués de Murrieta

 Benvolguda família,

En Pep segueix amb la seva passió pels vins i no desaprofita qualsevol oportunitat per visitar algun dels cellers més emblemàtics de La Rioja. Aquest és el cas de Bodega Marqués de Murrieta, ubicada al costat de l'autopista Vasco Aragonesa a prop de Logroño.


Una mica d'història

Don Luciano Murrieta (Arequipa/Perú 1822 - Logroño 1911) amb les tècniques que havia après a Bordeaux va elaborar el primer vi de Rioja l'any 1852. Don Luciano estava tan segur que un bon vi envellit amb les tècniques bordeleses podria perdurar en el temps que no va dubtar a exportar els seus vins a Cuba i Mèxic. D'aquesta manera es va convertir en el primer exportador de vi de Rioja.

Dins la Finca Ygay (300 ha) es va construir un edifici industrial semblant als Châteaux francesos que va ser la seu de Marqués de Murrieta durant molts anys. Després d'una profunda restauració de l'edifici històric s'ha convertit en museu l'any 2019.


Des de 1983 la familia Cebrián-Sagarriga es va fer càrrec de Marqués de Murrieta Estates & Wines.

Després de 6 anys de construcció i al costat de Castillo de Igay s'aixeca un nou celler inaugurat el 2021. Un conjunt d'edificis amb més de 25.000 metres quadrats construits i equipats amb la tecnologia més innovadora.


Visita i tast

Després de la visita al nou celler i a la resta d'edificis, en Pep i els seus amics van anar a una sala per tastar alguns dels vins més representatius de la bodega.

L'Andrea és la responsable de la visita i el tast. Ens proposa 3 vins: dos blancs i un negre. Pazo Barrantes (Albariño), Marqués de Murrieta (Tempranillo) i Capellania (Viura).

De la mateixa web oficial es diu el següent d'aquests vins: 

El Pazo de Barrantes está rodeado de 12 hectáreas de viñedo propio de uva albariño, todo en el Valle del Salnés en el corazón de la DO Rías Baixas.

Maques de Murrieta Rserva 2018. Elaborado con temranillo, mozuelo, graciano y garnacha, cada variedad aprota una personalidad propia para ensamblarse en un equilibrado vilortas una crianza de 21 meses en barrica de roble americano de 225 litros de capacidad.

Capellanía Reserva. La variedad blanca con la que se elabora, procede el Pago Capellania, de solo 6 hectáreas y situado en la zona más alta de Finca Ygay. Gracias a la altitud, la gran calidad de sus suelos calcáreos y los bajos rendimientos de las viñas de más de 70 años, la variedad alcanza su máximo potencial.

En definitiva, una visita molt intressant que ajuda al Pep a ampliar la seva cultura sobre el món del vi.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada