Benvolguda familia,
En Pep ha torna a l'escola. Aquesta vegada s'ha matricuat al curs d'estiu Els Juliols de la UB, que organitza la Univsersitait de Barcelona en col·laboració am el VINSEUM a Vilafranca del Penedès.
Enguany el Curs portava per titoli "Del vi que humanitza". De fet en Pep ja és un dels alumnes més veterans que repeteix Curs. En Pep va començar l'any 2012 i ja en porta 10 edicions (l'any 2020 es va suspendre per la pandemia).
La presentació que fa el VINSEUM d'aquest curs diu el següent: En els darers quinze anys el món del vi ha canviat molt. Hem passat d'un panorama molt marcar per les Denominacions d'Origen i les grans marques comercials a un món ple de petits projectes i de productes singulars. Estem davant d'una moda passatgera o d'un canvi de paradigma ? Es trencaran les fronteres entre els vins "convencionals" i els "naturals" ? Quines categories de vi beuen els jones ?. Aquests son els reptes que s'explicaran en el Curs a partir de classes teòriques, tatos i visites a cellers.
Els Juliols de la UB proposa el següent PROGRAMA:
Dilluns 3 de juliol
De 16 a 18h Vins naturals ? Coneixem-los, per Jordi Luqe (periodista). Es autor del libre "Vinos Libres"
De 18:30 a 20:30h Vins salvajes a l'abast, per Jaume Cuscó (Sommelier de L'Angelus)
Dimarts 4 de juliol
De 16 a 18h Un viatge pels vins naturals, per Roger Viusà (Sommelier)
De 18:30 a 20:30h El festival petit Microvi, per Xavier Massó (coordinador del festival Microvi)
Dimecres 5 de juliol
De 16 a 18h Raw wine i la vinya ecològica a Catalunya, per Christiane von Enzberg (fotògtafa i vitivinicultura)
De 18:30 a 20:30h Redescobir el Penedès, per Núria Renom (sommelier) i Oriol Artigas (viticultor)
Dijous 6 de juliol
De 16 a 18h. Paper i notes de vi: entendre la complexity, per Oscar Pallarès (periodista)
De 18:30 a 20:30h. Con hem d'entrndre la viticultura ? per Irene Alemana. Visita Celler Alemany i Corrió (Sant Pere Molanta)
Divendres 7 de juliol
De 16 a 18h. El viver de celleristes a la conca de Barberà, per Albert Rovira (responsable del viver de celleristes de la Conca de Barberà)
De 18:30 a 20:30h Coneixem el Festival Riudevins, per Victor Cornejo (coordinador del Festival Riudevins). Desplaçament a Sant Pere de Riudebitlles
CONCLUSIO
Com a conclusió d'aquista setmana, en Pep pensa que ha estat un dels Cursos dels Juliols UB més rodons de totes les editions celebrades fins ara. L'equilibiri entre els ponents, els temes tractats, les visites, els tsstos i l'ambient generat pels propis alumnes ha estat excel·lent.
Serà didicil que les properes edicions superin l'experiència viscuda aquest any. Felicitats als organitzadors i espcialment al coordiandor del Curs, en Joan Cuscó del VINSEUM
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada